Skip to content

“La Nueva América Latina” Conferencia de Ignacio Ramonet y Ramón Chao

2 agosto, 2012

El viernes 10 de agosto, a las 21h, Ignacio Ramonet y Ramón Chao darán una conferencia sobre La Nueva América Latina” en Son Servera (Mallorca) en el marco de las Jornadas “Algarada a s‘alzinar”. www.algarada.es

Contacto : 630 682 542

Després de l’èxit que va obtenir la seva conferència al festival 2011 d’Algarada, tenim el plaer de tenir-los una altra vegada entre nosaltres.

Ignacio Ramonet: Nascut a Redondela (Pontevedra), va sortir d’al.lot de Galicia, exiliat a Marroc amb els seus pares. Allà va estudiar el batxillerat, per després desplaçar-se a França (Bordeus i Paris) a ampliar els estudis. Ho va fer amb Louis Althuser i Roland Barthes, per arribar a ser catedràtic de civilització Llatinoamericana a la universitat de Jussieu (Paris). Va començar a col·laborar en el mensual Le Monde Diplomatique, del que aviat va ser  director. Alguns dels seus editorials són cèlebres, com “Informarse fatiga”. En un d’ells va llançar la idea de imposar un impost de 0.005 a les transaccions bursàtils, i d’allà va sorgir el moviment ATTAC. Ramonet és també un dels fundadors del Moviment Social Mundial,  la primera reunió del qual  es va celebrar a Porto Alegre. Avui es director de Le Monde diplomatique (España). Acaba de sortir el seu llibre, “La explosión del periodismo”, una anàlisi profunda i clarivident del futur de la premsa, copsada i a vegades superada per Internet.

http://www.monde-diplomatique.es/

Ramón Chao: Nascut el 1935 a Villalba (Lugo), després d’una infantesa com a pianista prodigi, Ramón Chao es troba a Paris als vint anys amb una beca de l’Estat espanyol. Troba feina a la Radio nacional francesa, on crea i dirigeix els programes en Llengues ibèriques destinats a l’exterior. Corresponsal de la revista Triunfo, escriu llibres, fins ara una vintena , tan novel.les com biografies i entrevistes. Ha estat nomenat Oficial de les Arts i les lletres de l’Estat francès.

Anuncios
No comments yet

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: